Vergelijking zoneregeling

Zie hoe de Plugwise zone-regeling het doet vergeleken met andere systemen.

Wat is buitentemperatuur afhankelijk?

Afhankelijk van de huidige buitentemperatuur wordt de aanvoertemperatuur bepaald als er verwarmd moet worden. Als het buiten warmer is kan je met een lagere aanvoer temperatuur toch comfortabel én efficiënter verwarmen.

Wat is écht weersafhankelijk?

Traditioneel gezien staat met een weersafhankelijke regeling de ketel altijd aan waarbij de temperatuur afhangt van de buitentemperatuur. Bij écht weersafhankelijk staat de ketel niet altijd aan en wordt er veel slimmer geregeld. Meerdere weersinvloeden zoals de buitentemperatuur, wind en zon worden gebruikt. Daarbij wordt er naar de weersvoorspelling gekeken voor de komende 48 uur. Er wordt dan bijvoorbeeld op tijd minder hard verwarmd zodat. Zo wordt het niet te warm én bespaar je energie.

Wat is dynamisch voorverwarmen?

Afhankelijk van het weer, temperatuur, opwarmgedrag per zone en invloed van zones op elkaar wordt er op tijd voorverwarmd om op het schemapunt de juiste temperatuur te krijgen.

*Mogelijk worden niet alle invloeden meegenomen.

Aansturing

* Met ketelrelais of als naregeling.
** Met ketelrelais.
*** Meerdere zone-kleppen met een OpenTherm ketel kan een storing geven.

Thermostaten

Radiator

Vloerverwarming

* Er kunnen geen individuele lussen van een vloerverwarmingsverdeler aangestuurd worden.

** Met Floor.

Meten en schakelen

Bediening

Wat is multi-home app?

Je kan meerdere gateways in dezelfde app toevoegen. Hiermee kan je dus meerdere woningen of kantoren bedienen.

Wat is lokale webpagina?

De webpagina staat niet in de cloud, maar lokaal op de Adam HA. Zo kan je altijd je temperatuur regelen, ook als er tijdelijk geen internet meer is of als er een serverstoring is.

Overige details

* Alleen automatisch met abonnement.

Wat is volledig anoniem?

Je hebt geen account nodig om Plugwise producten te gebruiken. Daarom hoef je niet je email adres, naam, geboorte datum, adresgegevens of geolocatie op te geven.

Wat is geen gebruiksgegevens upload?

Er worden geen gebruiksgegevens geüpload. Daarmee blijft alle data van jezelf. Alleen functionele informatie wordt geüpload zoals het ip adres zodat de app met de gateway kan verbinden.