MC6-HD Draadloze Zoneregeling

WB9-RF-Draadloze Zoneregelkast

OVERZICHT:

De WB9-RF draadloze bedradingscentrale is een draadloze Zoneregelkast met 9 zones en is ontworpen om te werken met draadloze Wi-Fi-thermostaten, waardoor installateurs een volledig draadloze oplossing hebben.

De centrale schakelt centraal en is daarom ideaal geplaatst naast/bij de vloerverwarmingsverdeler. Er kunnen 9 zones worden geregeld en er is ook een uitgang voor een warmwaterboiler. Tegelijkertijd biedt de WB9-RF de mogelijkheid om een boiler of andere warmtebron te bedienen via een spanningsvrije uitgang met omschakelcontacten, die je zowel een signaal geeft om de verwarming aan te zetten als om de verwarming uit te zetten. Op elke zone kunnen maximaal 9 stelmotoren worden aangesloten.

DE VERTRAGINGSTIJD VAN DE POMP EN KETEL:

Schakelaar 1 en schakelaar 2

De WB9-RF heeft een functie voor gelijktijdige vertraging van de pomp en de boiler.
De gebruiker kan de vertragingstijd instellen op 1 minuut of 3 minuten door de schakelaar op de printplaat te verstellen.
De uitgangsvertragingstijd is 1 minuut als schakelaar 1 in de stand “SW2” wordt gezet en schakelaar 2 in de stand “ON”; de uitgangsvertragingstijd is 3 minuten als schakelaar 1 en schakelaar 2 tegelijkertijd in de stand “ON” worden gezet.
De vertragingsschakelaars bevinden zich in de linkerbovenhoek van de printplaat met de namen “DELAY_TIME_ SET”, “PUMP_DELAY”Schakelaar 3
Schakelaar 3
Als schakelaar 3 op ON staat, zal de ketel elke 24 uur 1 minuut werken als de WB9-RF een hele dag niet werkt.

TEST SCHAKELAARS:

Met deze kleine schakelaars kan de installatie de werking van de kleppen, Stelmotor, pompen warm water of boiler testen zonder de thermostaten te installeren

Zone 1…Zone 9.

KENMERKEN:

RF-Switch CompatibleY
SnugStat RF Wireless Wi-Fi Thermostat CompatibleY
Number of heating zones9
Number of Hot Water Zones1
Neon IndicationY
DIN Rail MountingY

SPECIFICATIES:

Supply230v
Power Consumption7W.
Max Load on Boiler Output3 Amp, AC230V, Resistive
Max Load on H/W Output3 Amp, AC230V, Resistive
Max Load on Zone Output3 Amp, AC230V, Resistive
Total Load Max5 Amp
IP ProtectionIP20
Installed Dimensions (L, H, D)320 x 140 x 55mm
VERBINDINGEN:

Stroomtoevoer naar de WB9-RF, die gezekerd moet zijn op 5amp, deze aansluitingen zijn;

L = onder spanning of fase 230v AC 50/60Hz

N = Neutraal

E = aarde

BOILER/CV KETEL:

Dit is de belangrijkste warmtevraag voor het systeem, er zijn 3 aansluitingen;

C = gemeenschappelijk

NO = normaal open

NC = normaal gesloten

Elektrisch gezien is dit een tweerichtingsschakelaar, wat er ook op de C-aansluiting wordt gezet, wordt naar de NC-aansluiting geleid als er geen warmtevraag is. Dit wordt dan overgeschakeld naar de NO-aansluiting als er een warmtevraag is. De meeste systemen gebruiken de gemeenschappelijke (C) en normaal open (NO) aansluitingen.

H/W:

Deze uitgang wordt gebruikt om een warmwaterboilerthermostaat aan te sturen. De gebruiker kan de MC6-HD met warmwatermodel gebruiken om deze

H/W-uitgang aan te sturen.

C = gemeenschappelijk

NO = normaal open

Elektrisch gezien is dit een tweewegschakelaar, welke voeding ook op de gemeenschappelijke aansluiting wordt geplaatst, deze wordt naar de NC-aansluiting geleid wanneer er geen warmwatervraag is. Dit wordt dan overgeschakeld naar de NO-aansluiting als er een vraag is naar warm water. Normaal gesproken zou de NO-aansluiting

bedraad naar de thermostaat van de warmwaterboiler en van daaruit naar de warmwaterkraan. De hulpschakelaar van de kraan start dan de boiler/andere warmtebron. De meeste systemen gebruiken de gemeenschappelijke en normaal open aansluitingen.

ZONES 1 – ZONE 9:

Uitgangen van zones zijn duidelijk gemarkeerd

L = stroom naar actuator of klep

N = neutraal naar actuator of klep

Er zijn twee aansluitingen live (L) en neutraal (N), beide klemmen gemarkeerd met L zijn hetzelfde en beide klemmen gemarkeerd met N zijn hetzelfde.

Elke zone-uitgang is genummerd, zone 1 reageert op radiosignalen van de thermostaat die is gekoppeld aan zone 1, zone 2-uitgang reageert op thermostaat nummer 2 enz.

POMP:

Gebruikt voor een vloerverwarmingsverdelerpomp. Aansluitingen zijn duidelijk gemarkeerd

L = spanning of fase 230v ac 50/60Hz

N = Neutraal

E = Aarde

Wanneer een vloerverwarmingszone een warmtevraag naar de WB9-RF stuurt, leveren de live & neutrale uitgang 230v aan de verdeelpomp. Het wordt aanbevolen om dit via een hooglimietschakelaar op de verwarmingsverdeler te laten lopen, ter bescherming tegen mechanische storingen in de temperatuurregeling van de verdeler.

KLEP:

Gebruikt voor een vloerverwarmingsverdeler. Aansluitingen zijn duidelijk gemarkeerd

L = spanning of fase 230v ac 50/60Hz

N = Neutraal

E = aarde

Wanneer een thermostaat die geconfigureerd is als vloerverwarmingszone een verwarmingsopdracht naar de WB9-RF stuurt, zal de uitgang onder spanning 230v leveren aan de verdeelklep.

ZEKERINGEN:

WB9-RF wordt beschermd door2 zekeringen

Zekering

1. 5 A, 20 mm anti-overspanningszekering, deze zekering voedt en beschermt de interne elektronica.

Zekering

2. 5amp, 20mm anti-overspanningszekering, deze zekering voedt alle

230 V uitgangen van de printplaat en beschermt de zone-, pomp- en klepuitgangen.

Aansluitschema Zone kast

MC6-HD Ruimte-thermostaat

De thermostaat heeft een USB netvoeding zodat er geen batterijen nodig zijn voor de werking.

Omschrijving:

  • App bedien je slimme kamerthermostaat via de app “MyHouse Pro”, thuis of onderweg. Compatibiliteit Geschikt voor: automatische airconditioning, vloerverwarming, koelsystemen, waterverwarming, elektrische verwarming, warmtepompen en ventilatorspoelen. SmartHome MC6 kan ook via spraakbesturing worden bediend. Compatibel met: Amazon Alexa en Google Assistent.
  • Functies: koelen/verwarmen/ventilatie, kamertemperatuurbegrenzing, temperatuur behouden, temperatuurweergave in Celsius of Fahrenheit, vakantiefunctie, toetsenbordvergrendeling, timer aan/uit, wifi mogelijk + app, 3 snelheden, ventilatorcontrole: auto/handmatig, open raamfunctie, vorstbescherming: activeren/uitschakelen, modus instelling: onderweg/thuis
  • Programmeerbaar: 7 dagen in 4 periodes, weekdagen of weekend, 24 uur talen: Duits, Engels, Tsjechisch, Spaans, Frans Italiaans, Pools, Russisch, Zweeds, Kroatisch, Chinees en Nederlands
  • Display: LCD 480 x 320, touchscreen, achtergrondverlichting functie (optioneel): Auto dim door omgevingsdetectie, weergave van kamertemperatuur, weergave ruimte vochtigheid, dag en tijd (gesynchroniseerd per zone)
  • Voordelen: energiebesparend, smart home, eenvoudige installatie, eenvoudige en snelle bediening, ook onderweg. Modern en hoogwaardig design
  • Netvoeding USB (geen batterijen)

Deze thermostaat samen met de WB9-RF is een perfecte regeling voor vloerverwarming:

RC-02 Ontvanger:

Met de ontvanger kunt u draadloos de ketel/warmtepomp aan en uit schakelen icm de MC6 Thermostaat.

Naast dat u de thermostaat ook handmatig kunt bedienen kan dit ook op afstand.

De thermostaat is uitgerust met WIFI en daarom overal ter wereld te bedienen.

Bekijk hier de PDF van de thermostaat:

U kunt de regeling bestellen op onze webshop: